Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Fúvószenekar koncertje

Mikor:
2024.06.18. @ 20:30
2024-06-18T20:30:00+02:00
2024-06-18T20:45:00+02:00
Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Fúvószenekar koncertje

A 2001-ben újjászervezett zenekar az egyik legaktívabb résztvevője a dél-alföldi régió kulturális életének. Szolgálati feladataik mellett rendszeres térzenéikkel, látványos úgynevezett „gyepshow-ikkal”, valamint komolyzenei hangversenyeikkel öregbítik a magyar katonazene hírnevét.

Az elmúlt években Európa számos országában, többek között Ausztriában, Németországban, Romániában, Olaszországban, Svédországban illetve legutóbb a franciaországi Lurdes-ben megrendezett Nemzetközi Katonai Zarándoklaton képviselték hazánkat.

Habár az együttes tagjai a mindennapokban a zenéléssel foglalkoznak, szükség esetén legjobb tudásuk szerint veszik ki részüket az egyéb rájuk szabott feladatokból. Az elmúlt években több alkalommal láttak el árvíz-,határ- és rendvédelmi feladatokat, de szerepet vállaltak a járványügyi védekezésben is.

A MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar művészeti téren végzett munkáját több alkalommai is elismerték.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város művészeti és kulturális életében betöltött szerepéért 2013. januárjában megkapta a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

Fennállásának 20 éve alatt végzett színvonalas munkájáért 2021-ben a Világ Fúvószenei Szövetség (WASBE) kitüntetésben részesítette, illetve a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés a Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat adományozta az együttesnek.

A zenekar karmestere Gömöri Balázs őrnagy, karmesterhelyettes: Sipos Béla hadnagy.

A belépés díjtalan.