Edvin Marton koncert

Mikor:
2020.08.08. @ 20:30
2020-08-08T20:30:00+02:00
2020-08-08T20:45:00+02:00

Edvin Marton, magyar származású hegedűművész-zeneszerző egyedi előadásmódjával varázsolja el a közönségét Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt. Edvin Marton 5 éves korában kezdett el hegedülni. Első tanárai a szülei voltak. 8 éves korában felvételt nyert a Tchaikovsky Moszkvai Központi Zeneiskolába.  Később híres Zeneakadémiákon tanult: a Budapesti és Bécsi Zekeakadémián, illetve a tekintélyes Juilliard School of Music- ban, New York-ban.

Magyar dallamvilágot ötvözi a klasszikus és modern hangzással, egyedi, különleges zenei atmoszférát teremt a koncertjein. Ennek az egyedi összeállításának köszönheti, hogy Arany és Platina lemezes művész lett Európában, Oroszországban és Kínában. Koncertjei a világ minden részén teltházasak. Edvin Marton 2006-ban év legjobb zenéje kategóriában New York-ban Emmy díjat nyert. 2008-ban az Eurovíziós Dalfesztivál győztese. További díjak között van egy 2008-as MTV Europe  Award.

Edvin Marton több mint 1000 koncertet adott már a világ minden táján, többek között az ikonikus Berliner Filharmonic Hall és a Vienna Concert Hall koncerttermeiben.

Edvin Marton: Stradivarius Show – egy felejthetetlen, izgalmas koncert show.  A koncerten Edvin Marton együttesével a magyar dallamvilágot ötvözve saját szerzeményeit játssza. Többek között: Hungarian Rhapsody, Hungarian Dances, Grandioso, Fanatico, Tosca Fantasy, Malibu Sunset. A virtuóz hegedűművésztől hallhatjuk a legnagyobb Pop/Rock slágereket is, mint a Clocks a Coldplay-től, Bohemian Rhapsody a Queen- től vagy a Nothing Else Matters a Metallica-tól.

Az előadás címét a felbecsülhetetlen értékű 1699-ben készült Antonius Stradivarius hegedű ihlette, melynek használati jogát Edvin Marton a Németországi Nemzetközi Hegedűversenyen nyerte el.