Egy este – két ragyogó színész

Nagy Róbert és Liszi Melinda neve nagyon ismerősen cseng Szarvas város színházszerető közönségének. Ezen az estén Szenes János beszélgetett a két színművésszel – a szépszánban összegyűlt nézők nagy örömére.

Kellemes nyári este, lazán tangózó szellőcsapások – nem is kell jobb időtöltés ilyenkor, mint egy laza, okosan levezényelt purparlé. Ezen alkalommal a szarvasi Vízi Színház színpadán két, a Cervinus Teátrumból is jól ismert színművésszel tartotta a szót Szenes János: Nagy Róberttel és Liszi Melindával.

Liszi Melinda a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagja. 11 éves korától Horváth Emma művésznőnél tanulta a versmondást, később a Csáth Géza Művészetbaráti Kör tagja lett. Versmondóként több díjat nyert (Mensáros-díj, Latinovits-díj, stb.) A szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban érettségizett. Színészi tanulmányait a Békés Megyei Jókai Színház Színitanházában folytatta Békéscsabán. Kara Tünde és Czitor Attila osztályában 2010-ben végzett.

Nagy Róbert Szegeden született, 1986. április 18-án. A mezőberényi Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett. Színi tanulmányait Békéscsabán a Fiatal Színházművészeti Szakközépiskolában és a Pesti Magyar Színiakadémián folytatta, 2012-től színművész. Békéscsabán Kara Tünde és Czitor Attila osztályában végzett. Magyar-drámapedagógiai diplomáját az Eszterházy Károly Főiskolán szerezte. A Békéscsabai Jókai Színház művésze, játszott a szarvasi Cervinus Teátrumban és Budapesten a Spirit Színházban is. 2022-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatója.

Szenes János tehát őket faggatta a pályáról, annak örömeiről, nehézségeiről, kulisszatitkokról, és minden olyasmiről, ami érdeklődésre tarthat számot. A színészek nem hazudtolták meg magukat – két kérdés között Szécsi Pál és Máté Péter dalokkal szórakoztatták a közönséget. Mi pedig ezért nagyon hálásak voltunk – vastaps köszöntötte minden alkalommal a művészeket.

A. Zs.