Múltidézés mesterfokon: ez volt a Stop Band koncertje

Nem voltak restek táncra perdülni a szarvasiak. 

Szarvas összetartó város. A lokálpatriotizmus itt nem szitokszó: helyinek lenni tényleg több, mint „helyinek” lenni. Szarvason mozgalmas az élet, nincsenek üres hétköznapok, főleg nyáron nincsenek, mert például a Vízi Színház minden estére tartogat valami meglepetést. És a szarvasiak ezt örömmel üdvözlik – majd’ minden este teltházas előadásokkal telik el a legmelegebb évszak. 

A Stop Band koncertje pont azért volt nagyon erős, mert érezhető volt az az összetartozás, amit ez a város jelent. 

Bődi János, Szarvas  Város Barátainak Köre elnöke, a szarvasi INTEGRÁL Építő Zrt. alapító tulajdonosa, nyugdíjas elnök-vezérigazgatója köszöntötte a nagyszámban összegyűlt nézőket, s mutatta be a zenekar tagjait. (Az INTEGRÁL Építő Zrt. tevékenyen vett részt a színház létrejöttében, ő volt a kivitelező.)

 Az elmondottakból világossá vált, szívügye a Stop Band, mint ahogy fontos Szarvas város életében is, hogy létezik a Stop Band, hogy hosszú ideje része a település életének. Nem véletlen, hogy a Szarvasi Vízi Színház műsorában hatodik alkalommal szerepelnek – töretlen sikerrel. Ezt a formációt öt évvel ezelőtt Máté Endre  álmodta meg, s azóta is összetartja a bandát

Csupa ismerős dal, világ- és magyar sláger szólt ma este, a teljesség igénye nélkül:  Creedence Clearwater Revival, Elvis Presly, Cream, Uriah Heep, Beatles, Illés, Rolling Stones és Bikini nóta, Chris Norman és Suzi Quatro.  És mi is lehetne stílszerűbb kezdő nóta, mint a Creedence Clearwater Revival: „Ki fogja megállítani az esőt”. A Stop Band-nek még ez is sikerült!

Akik zenéltek:  

Hudák János (Doki) ritmus gitáros, aki néha énekel is.  Szarvas Város Barátainak Köre idei egyik kitüntetettje, aki számára Szarvas város lakossága érdekében, huzamosabb időn át kifejtett sokirányú, példamutató orvos-szakmai és zenei tevékenységéért  egyesületünk idén a „Szarvasért” emlékplakett ezüst fokozatát adományozta.   

Kécskei Imre (Imi) énekes, kiváló szervező, jó helyismerete révén a zenekari ügyek intézője. 

Komár János (Jansi) énekes, a zenekar frontembere, aki énekesi és zenekari pályafutásáért az elmúlt évben kapott baráti körünktől  bronz emlékplakett kitüntetést.   

Korbely István basszusgitáros és festőművész, akit két hete Szarvas Város Önkormányzata festőművészeti tevékenységéért „Szarvas Városért” kitüntetésben részesített. 

Lapis Pál (Patya) dobos már az 1976-ban megalakult ikonikus szarvasi HOBO zenekar tagja volt, azóta is aktív résztvevője a város zenei életének, és ő az, aki a próbatermet biztosítja a Stop Band számára. 

Liska Tamás (Tomi), aki néhai édesapját, Brumit képviseli a zenekarban; kiváló zenész, jó tanácsaival segíti a zenekar munkáját.   

Máté Endre (Endriu) szóló- és ritmusgitáros, aki összekovácsolta a zenekart és létfontosságú szerepet játszik ma is az együttes életében.  

Ruzicska Andor (Ruza) billentyűs, a kották előkészítésében vállal rendkívül nagy szerepet.   Van egy új énekes és vokalista hölgy, ő Gombkötőné Kiss Edit. Edit nagyon rövid idő alatt beilleszkedett a csapatba és tevékenyen vesz részt annak munkájában.   

Színpadon voltak a tavalyi vokalisták is – Aradi Zsolt, valamint Bártfai Laura és Soczó Daniella

A nézőtéren szurkolt a sikerért Petényi Szilárd (Szike) basszusgitáros, a STOP BAND tiszteletbeli örökös tagja. 

Bámulatos estét köszönhetünk nekik: a Stop Band pont azt hozta vissza, amit úgy hívunk, régi szép idők. Nem kevés jelenlevő perdült táncra a műsor alatt – és mi ez, hogy ha nem siker.

Augusztushoz képest nagyon hideg volt a nézőtéren, de a szívünket megmelengette a Stop Band, Köszönjük nekik.