Ma este tényleg leénekelték a csillagokat is

Szinetár Dóra, Kocsis Dénes és Kovács Adrián (zongora) fergeteges csütörtök estét varázsolt a Szarvasi Vízi Színház színpadára – a nagyszámban összegyűlt közönség igazi örömére.


“Szeret, mint ki ismer…” – csalogatta a színpadra partnerét, Szinetár Dórát Kocsis Dénes. 

Kovács Adrián elképesztő képességű, tehetséges zongorista. Zeneszerzője volt a Veszedelmes viszonyoknak, a Pendragon legendának, A helység kalapácsának, de amit Szarvason megmutatott… hát az nem mindennapi volt. A közönség négy musicalt ajánlott: Rebeka, Macskák, Rómeó és Júlia, Nyomorultak, ezekből egy-egy dalt jelölt meg, ráadásként a Csókkirályt. Kovács Adrián ott, az orrunk előtt gyúrta egy dalba az öt különálló dalt. Minden túlzás nélkül mondom: tátva maradt a szánk a produkció láttán.

Hallhattuk Kocsis Dénes előadásában a Fényév távolság-ot. A szabadtéri színházakban rendszeresen megforduló közönség gyakran, sokféle előadásban hallhatja Presser Gábor ikonikus dalát jobb vagy kevésbé sikeres előadásban. Ezen az estén kiváló Fényév távolságot kaptunk.

Majd Szinetár Dóra Barbara Streisand Jentl című musical egyik dalát hallhattunk,de volt itt Miss Saigon, Elisabeth, Edith Piaf, Puccos taliga, Máté Péter dalait (Most élsz, Elmegyek).

Nagyon hamar “büdös finálé szag” lett, Szinetár Miklóst idézte Dóra, ahol Neoton slágereket hallhattunk (220 felett, Holnap hajnalig), és nagyon gyorsan vége lett az estének. Még sokkal-sokkal tovább hallgattunk volna őket.

Mindhárom előadó közvetlen, fesztelen, végtelenül kedves, és – nem utolsósorban – elképesztően profi. Szó sem volt hakniról. Sokkal inkább tökéletes estéről!

Szinetár Dóra gyermekkora óta színpadon él. A régi Rock Színházban játszott a Nyomorultak, a Légy jó mindhalálig, az Anna Karenina és a Miss Saigon című musicalekben.

Táncművészeti Főiskolát végzett 1995-ben, még ebben az évben színművész diplomát kapott a Színészkamarától. Főszerepeket játszott és játszik Budapesten és vidéken egyaránt, többek között: a Vígszínházban az Óz a csodák csodájában Dorothy, a Madách Színházban a Sors Bolondjaiban Bonnie Sparks, és a Nyomorultakban Eponine, a Nemzeti Színházban a Holdbeli Csónakosban Pávaszem királykisasszony.

2001 óta a Budapesti Operettszínház tagja.

Fontosabb szerepei: Funny Girl (Funny Brice), West Side Story (Akárkié), Mozart! (Constanze), Rómeó és Júlia (Júlia), Helló! Igen?! (A Feleség), A Szépség és a Szörnyeteg (Belle). Tagja a színház művésznőiből alakult Operett Angyalai formációnak.

 

Kocsis Dénes

Kocsis Dénes 1988. május 29. született Makón. Fiatal kora ellenére több mint 15 éve szerepel színpadon, zenei tanulmányait pedig még gyerekként kezdte. Már gyermekkorában több darabban szerepelt olyanokban, mint a Dzsungel könyve ahol Mauglit majd később Balut, vagy az Óz a nagy varázslóban a gyáva oroszlánt. 

2010-ben a Pécsi Nemzeti Színházban a Rudolf című Wildhorn-musicalben a címszereplőt Rudolfot alakította. 2011-ben a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny – Duna TV különdíjasa lett, majd a színházban is két főszerep várt rá. A Rómeó és Júliában Rómeó, míg a Miss Saignonban Chris szerepét alakította. Szintén ebben az évben felkérték két népszerű Disney Channel sorozat főcímdalára a The Suite Life on Deck / Zack és Cody a fedélzeten-ben a Livin’ The Suite Life-ot, míg a Phineas and Ferb / Phineas és Ferb-ben a Today Is Gonna Be a Great Day-t énekli magyarul. 2012-ben a Szegedi Nemzeti Színházban Juronics Tamás Kossuth-díjas rendező rendezte West Side Story darab Tony-ját alakította, így a vidéki színházak közönsége is megismerhette tehetségét.

2012-ben megkapta Budapesti Operettszínház Marsallbot díjját (Az évad legígéretesebb ifjú művésze díj). Jelenleg több darabban is játszik, olyanokban mint a A régi nyár, ahol Miklós, báró Jankovits fiát (Raktárszínház), Fame – A Hírnév ára, ahol Nick-et (Budapesti Operettszínház), a Marie Antoinette, ahol Jacques Hébertet (Budapesti Operettszínház), a Nők az idegösszeomlás szélén, ahol Carlost (Átrium Film-Színház), a Szép nyári nap, ahol Sanya, Ria szerelmét (Budapesti Operettszínház) alakítja. 2016. februárjában felkérték Patai Annával, hogy énekeljék el az újonnan induló Disney Channel sorozat Miraculous Ladybug / Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjainak főcímdalát. 2017-ben érkezik a  Csupó Gábor rendezte Pappa Pia című film, melyben olyan sztárok mellett lesz látható mint Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró és Stohl András.

Több filmben játszott. Békés megye közönsége a Békéscsabai Jókai Színházban is láthatta a Drakula-fantázia címszerepében.

 

Kovács Adrián

Fiatal kora ellenére rengeteg prózai és zenés darabban közreműködött már. Zeneszerzőként, zenei vezetőként, karmesterként és zongoristaként is dolgozik.

Általános iskolásként az Operettszínház Mozart! című előadásának hatására fordult az érdeklődése a zenés színház felé. 2006-tól a Bartók Béla Konzervatórium zongora szakos tanulója, 2008-ban felvették az iskola akkor induló jazz tanszakára, melyet 2011-ben végzett el.

Középiskolás kora óta vesz részt színpadi produkciókban zenészként és szereplőként.

2011-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója volt alkalmazott zeneszerzés szakon, miközben a Színművészetin a prózai színház felé is nyitni kezdett.

2012 óta a Színművészeti Egyetemen tanít, így vele egykorú színész- és rendező hallgatókkal közösen dolgozik együtt. Azóta leginkább színházi munkái vannak, de előadóként időnként közreműködik komoly- és könnyűzenei produkciókban, komponált kórusműveket, kamaradarabokat, film- és reklámzenét, színházi kísérőzenét.

Dalai többször hangoztak el a Vígszínház, a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház, a Thália Színház, a Kecskeméti Katona József Színház színpadán.Párja Orbán Kornélia hárfaművész, akivel 2 éves lányukat nevelik.

2014 óta tagja zenei közreműködőként a Momentán Társulatnak.