Csonka András, Vándor Éva és Szente Vajk is díjat kapott a Magyar Teátrum nyári fesztiválzáró gáláján

Nemrégiben zárult a Szarvasi Vízi Színház tizenkettedik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XII. Magyar Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit.

A gálaest házigazdái Fekete Péter, Jászai Mari-díjas rendező, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, korábbi kulturális államtitkár és Szabó László, a Magyar Teátrum Társaság titkára voltak, akik megosztották a közönséggel, hogy a fesztivál hatvannégy előadását több mint negyvenezer néző tekintette meg.

A legjobb jelmez díját Kovács Yvette Alidának ítélték a Macskafogóért, a legjobb díszletért járó elismerést Igaz-Juhász Katalin kapta a Trianon színpadképéért. A legjobb női mellékszereplő díját Bódi Barbara vehette át az Úrilány szobát keres című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi mellékszereplőként Csonka Andrást ismerték el a Legénybúcsúban megformált karakterért, míg a legjobb női főszereplő díja Vándor Évát illette az Apácákért. A legjobb férfi főszereplőnek Timkó János színművész bizonyult a Furcsa pár című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb rendezés díját Szente Vajk kapta a Legénybúcsú című vígjátékért. A legjobb előadásért járó elismerést a Veszprémi Petőfi Sándor Színház Esőember című darabja vihette haza – a díjat Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész, a színház igazgatója vette át.

A 300 éves Szarvas város különdíjait Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett szakmai vezetője és a Zentai Magyar Kamaraszínház érdemelte ki, a díjat Wischer Johann, Bánffy-díjas igazgató-művészeti vezető vette át. Szarvas város háttérmunkások számára alapított különdíját Tóth Gábor hangtechnikus kapta.