Szerelmes rögtönzések: nincs jobb, mint egy impróest

Már ha profik csinálják.

Biztos van olyan, hogy egy impróest unalmas. Hogy az ember már a felénél hazakívánná magát. Nyilván az improvizációhoz is kell tapasztalat – akármilyen hülyén hangzik ez így leírva.

„A “Szerelmes rögtönzések” fergeteges improvizációs est Nagy-Kálózy Eszterrel, Kálloy Molnár Péterrel és Rudolf Péterrel. A mindennapi életünkből merített jeleneteket láthatnak az érdeklődők, középpontban a szerelemmel. A művészek az óvodában kezdik, és az öregek otthonában fejezik be. Hogy hogyan jutnak el Á-ból B-be, még előttünk is rejtély. Egy biztos, a nézők jól fognak szórakozni!”

Középpontban volt a szerelem?

Középpontban volt.

Jól szórakoztak a nézők?

Nanáhogy.

Aki a két Péter kapcsán egyből a Beugró című tévéműsorra gondol, az nagyon jól gondol: a ki tudja, hány éve (az internet tudja, tessék utánanézni) biztosan guruló, (a harmadik Péter, a Novák szabályai mentén) tök egyszerű műsor nem működne, ha nem azok készítenék a hepajt, akik teszik. Ismét kimondjuk: az impró sem megy mindenkinek. Ahhoz aztán főleg kell a szellem és tudás. Nem tudjuk, hogy mekkora casting előzte meg az első műsort, de tény, hogy a cím kinőtte magát – és nem véletlen, hogy az állandó szereplők azóta is Állandó Szereplők.

Ezen az esten is úgy ment minden, mint a karikacsapás: Rudolf Péter, mint rutinos öreg róka, vitte a prímet, meg- és kiszólásai 99 százalékban ültek, de azon az egy százalékon is sírva röhögtünk, szóval tök mindegy. Fun fact 1., megvallás: az örök Fekete Péteren és Szerencsés Dánielen túl (fun fact 2.: valószínű RP-nek van a legnagyobb színház- és filmográfiája keresztnévvel kerített címekből, fun fact 3.: és legtöbbször ezt a címszerepet szintúgy ő játssza)  nekünk Rudolf Péter mindig Marty McFly lesz a Vissza a Jövőbe című film szinkronjából. (Komoly: az első részt, de tán még a másodikat is, kisebb hibákkal, simán fel tudnánk mondani hangoskönyvnek. Ez van.) Jó volt végre élőben látni, és jó volt látni, hogy a mai napig nem vesztett az ún. „ifjonti lendületéből” (a témában érdemes megnézni Vámos Miklós Lehetetlen című tévéműsorának 4. részét). Az is pillanatok alatt átjött a színpadról, hogy Nagy-Kálózy Eszterrel az életben is egy párt alkotnak. N-KE tök otthonosan adja a többiek alá a lovat, egyszerre tud meglepő, aranyos, pátyolgatni való, és eszeveszettül romantikus lenni – a színésznő vérbeli komika, egyszerűen jó látni őt játékban.

Aki viszont az est vitathatatlan győztese (nem mintha egy imprót „győztesben” mérnének, hát mi ez, holmi activity?): Kálloy Molnár Péter. Neki köszönhetjük az este első bemelegítő poénját, és amikor élni kezd, úgy igazán, akkor beröhög, beénekelteti a közönséget, kellő időben szólal meg, kiválóan dob fel labdákat, és le is csapja őket, úgy, ahogy kell. KMP nagyon együtt rezgett aznap este a publikummal, s a publikum hálásan fogadta azt a durván pozitív energiát, amit a művész tolt, majd másfél órán keresztül.

A Szerelmes rögtönzések nem azért volt jó, mert sokáig fogjuk emlegetni, hanem mert üdítő volt látni három szuper színész kiterjesztett szárnnyal történő zuhanását az ismeretlenbe. A profizmus aratott aznap este komoly diadalt.

 

A.Zs.