Rárepültek a szívünk tavaszára

Pont most, amikor ötszörösére emelkednek a repjegyárak.

Nem volt semmi baj.

Szép este kerekedett, a viharfelhők nem zaklattak senkit (csak a pestieket nyilván, hogy ne éhezzen a vidék), a fagylalt a Szeparéban kiváló, a ház fél, a színészpár házas, a mikrofon szól, Fényes Szabolcs pedig érdeklődve kérdezősködik a sír alól.

Van ilyen.

Van olyan is, hogy a szúnyogok sem tudnak lekergetni senkit a nézőtérről (de a színpadról se), a publikum annyira, de annyira élvezi a showt. Még ha ez a show ki is merül abban, hogy egy magánénekes (annyira rejtői ez a szó, vagy csak nekem? Igen? Nem? Talán?), és egy színész dalokat danál.

Nem nagyon tudunk mit mondani.

Merényi Nicolette, Bartók-Pásztory -díjas magánénekes a Szegedi Nemzeti Színház művészeként az opera és operett irodalom legjelesebb szoprán szerepeit énekelte el.  Volt ő a Bánk bán Melindája, a Turandot Liu-ja, Traviata,  Donna Anna vagy -primadonnaként Marica grófnő, Cirkuszhercegnő, és a Csárdáskirálynő. Vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban , de énekelt Németországban, Svájcban, Ausztriában és Kínában is.

Kiszely Zoltán, színész pályáját a Békés Megyei Jókai Színházban kezdte, majd a Szegedi Nemzeti Színházban játszott prózai és zenés szerepekben egyaránt. Több országot érintő operett turnékon vett részt és állandó közreműködője volt a Pesti Vigadó “Interoperett” gála koncertjeinek.

2017-ben mutatta be “Szerep!.. álom” című zenés önálló estjét, melyet azóta is repertoáron tart.

Ezen az estén sanzonok, kuplék, népszerű musicalek és filmek dalai csendültek fel a művészházaspár előadásában.

Ez az ajánló. Ezt kapták a nézők? Ezt. Örültek neki? Örültek. Házaspár volt a művészkettős? Az. (Ez abból is jól látszott amúgy, hogy az asszony nem konferál, ő énekel, azon túl egy szó se sok, meg se mukkant. Hajrá, magyarok!) Voltak dalok? Voltak. Apadt a Körös a műsor alatt? Dehogy is csak 3 centit.

Akkor jó este volt, vagy jó este volt?

A.Zs.