Radazána, maga a csoda

„A  bölcs azért bölcs, mert az eszével gondolkozik, nem a szívével”

Réges-régen, amikor még törvény volt a Bölcsek szava, és igazak lakták a pusztákat a maguk örömére, boldogulására, élt egy kicsi lány, népe tüzének őrzője: Radazána. nem volt neki senkije, csak a szelíd, szép szava, álmaiban az édesanyja mosolya, szívében a szerelem lángja, s a délceg Mandino.

És még valami… Ennek a kicsi lánynak van egy nagy titka, csodája, hogy mi lehet az, ő sem tudja, ez benne a titok – így indul el velünk, így kap szárnyára ez a mesemesemátka… pillangós madárka…

Aztán szerda este kiderült sokunk számára – hiszen majd’ teltház volt -, mi is a titka a csodálatos Radazánának. Bodor Szabina gyönyörűségesen énekelt, olyannyira, hogy eleredt az eső, és ezzel megmentette kis faluját a tűzvésztől. Nagyon szerettük jóságát, szépségét, kedvességét. Szántó Szandra (Amadi királyné) nagyon szigorú volt, Xantus Barbara (Riza mama) nagyon kedves, Valázsik Péter (Mandino) nagyon szerelmes.

Nemes Richárd (díszlettervező) cigányfalut, palotát varázsolt a színpadra, Kassai Judit jelmezei szemet gyönyörködtetőik, Borbély Krisztina (koreográfus) pörgős, hangulatos koreográfiát álmodott meg. A darab rendezője, Juhász Róza csodálatos cigány mesét varázsolt a gyerekek és a felnőttek nagy örömére. Köszönjük.

A Turay Ida Színház nem ismeretlen a szarvasi közönség előtt, hiszen évről-évre visszatérő vendégek. (Holnap épp a nagysikerű Úrilány szobát keres előadást láthatjuk a társulattól.)

Küldetésükről így vallanak:

Színházunk feladata, hogy hitet, erőt, jókedvet és reményt adjon! Egy olyan helyen, ahol az előa­dá­sok gondolkodásra és önismeretre tanítanak, és a szórakoztató, vidám produkciók kiszakítanak a hét­köz­na­pok szürkeségéből. Mindezt egy olyan szeretetteljes légkörben, ahol a nevetés és a pozitív gondolkodás a fő irány. Ahol a színházi esték az emberről, az emberekhez és az emberekért szólnak. Szeretettel várjuk Nézőinket a Kálvária téren, az „ékszerdobozként” emlegetett kő­szín­há­zunk­ban, Józsefváros szívében! Turay Ida Színház – Önöknek játszunk!