Show must go on: csodás nyár vár ránk a Vízi Színházban

Eltelt egy év, ismét itt állunk a nyár küszöbén, alig kell néhányat aludnunk, és megnyitja kapuit a Magyarországon egyedülálló Szarvasi Vízi Színház. Színház a víz fölött, színház a szívekben – egészen elképesztő évad vár ránk ismét.

Tavalyi utolsó írásunk címe így hangzik: „Minden napra szeretnénk egy ilyen utolsó nyári estét”. Nos, kívánságunk lassan meghallgatásra talál, ugyanis június 17-én 20.30 órakor, a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével Koltay Gábor – Koltay Gergely  – Kormorán darabjával, a Trianonnal kezdetét veszi a 2022-es évad. Sokan vagyunk, akik már nagyon vártuk ezt a napot – a Körös és a platánfák miatti egyedülálló szüzsét, a barátokat, akik párnával a kézben érkeznek azzal a szándékkal, hogy számos kulturális élményekben legyen részük.

A programok összeállításánál a hozzáértő szakmai gárda nagy figyelmet fordított a művészeti ágak sokszínűségre. Az ország és a határon túl legjobbjai jönnek el a Viharsarokba nevettetni, megsirattatni, elgondolkodtatni, szívet dobogtatni. Örkény Istvántól (Tóték) William Shakespeare-ig (Szentivánéji álmodók), a cirkusztól (a Fővárosi Nagycirkusz előadása) a vígjátékon át (Legénybúcsú) a közönség által kedvelt, nagysikerű musicalig (Monte Christo grófja) minden, sőt annál is több szerepel közel három hónapon át a repertoárban. Igazi kuriózumot is kínálunk: július 9-én A Kőszívű – A Baradlay-legenda – A NAGY OLVASÓPRÓBA – ZENE ÉS SZÖVEG előadás során a darab színészei eléneklik, elmondják a teljes darabot, tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban és teljesen élő hangzás mellett.

Aki ide betér, csodát látni jön, és a csoda most sem marad el. Az előadások több, mint fele ingyenes. A teljesség igénye nélkül vendégünk a nyáron Gulyás  Attila és barátai, Gábor Anita, Nagy Róbert, Nagy Erika, Tomanek Gábor, Szabó Lajos, Hoffmann Richárd, Csurulya Csongor, Kiszely Zoltán, Merényi Nikolette,  de láthatják a Mesék az operettről, a Szeged Classic produkcióját, lesz itt táncprodukció, crkuszi előadás, lézes show, bábelőadás, fúvószenekar.

Szerdánként ismét a gyerekeké a színház, hiszen a közönséggé nevelés az igényes gyerekdaraboknál kezdődik – fontos vállalás ez, melyet a Vízi Színháznál sosem vettek félvállról. Eljön hozzánk Hendry Mária: Tündér Míra, Grimm: Széttáncolt cipellők, Sinkó Adrienn: Tihany tündér, Kalász Borka: A csodálatos Radazána, Sün Sára világot lát, Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, Turóczky Katalin – Arany Tamás: Alice csodaországban.

Bízzanak bennünk: eshet eső, lehet vihar, süthet tűzőn a nap, itt minden este történni fog valami rendkívüli, valami váratlan, valami szomorú, vagy épp valami vidám. A Vízi Színház feladata, hogy minőségi kultúrát közvetítsen estéről estére, szórakoztasson, bút, bajt, hétköznapi gondot feledtessen, és ezt 2022-ben is maradéktalanul igyekszik teljesíti.

 

Adamik Zsolt