Játsszuk vissza: 2 éves, de már szülinapi koncertet tart, ki az?

Tuti nem az LGT, mert az valami 30 éves pályafutás után merte megjátszani az elsőt.

Az est házigazdája dr. Dezső István nyugalmazott állatorvos

Persze lehet, hogy tévedünk, (a nagy Nyugati-pályaudvaros LGT-balhé az az volt, vagy nem az volt? Nem tudom!) és egy két évesnek is jár a zsúr – csak ugye ott az ünnepelt a legritkább esetben ragad mikrofont (ha ragad, akkor meg nemigen nyomja el az Éjszakánk a nappalt, és ha elnyomja, akkor az egy nagyon durva trip).

A Replaynek most ez mégiscsak megadatott: a feldolgozás+saját számokkal dolgozó együttes – nézem a Wikipédiát: „A Replay (magyarul: Visszajátszás) Tamta görög énekesnő dala, amellyel Ciprust képviselte a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Tel-Avivban. Az előadót a ciprusi közszolgálati televízió, a CyBC kérte fel a szereplésre. A dalt a görög-svéd zenész Alex P. írta Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Kristoffer “Bonn” Fogelmark és Albin Nedler segítségével.”

Ezek szerintem nem ők.

Persze, hiszen Sorok Írója egy barom: a banda neve RePlay Akusztik zenekar!

Az a mák amúgy, hogy ez a két éves, ez legalább nem holmi nyeretlen.

Mert: Nádra Kitti – ének, Kristály Alexandra – ének, Tar Melinda – hegedű (jelenleg szabadságolta magát), Lehoczki Mihály – dob, Pelle László – zongora, Puskás Dániel – basszusgitár, ének, Lévai Attila – ritmusgitár, ének… ők mind, vagy így, vagy úgy a Békéscsabai Jókai Színház tanodájának a tagjai, így a hang, fogalmazzunk így, adott, a tehetség pedig megvan.

A saját számoknál láthatóan mindenki beleteszi a magáét, és nagyon jó hallani, hogy nem a szokott panelekből építkeznek – francokat nem: szeretlek, elhagytál, gyere vissza. Ez egy popdal – ezen szégyellni nincs mit. A RePlayben viszont megvan az a lehetőség, hogy félcover-banda helyett zenekar legyenek – mert ügyesen kavarják a sajátokban az évtizedek alatt kialakult popszótárból a kötelezőt a váratlannal, a szövegek megérik a misét, és ha a zenei alátolás majd egyszer mer kicsit punkosan vidám is lenni a Magyarországon megszokott alterkodás helyett, ami a Kispál óta mintha kötelezővé lett volna, akkor majd megveszem a CD-t is.

Király este volt, na.

 

AZs

Fotó Kepenyes Balázs