Amíg taps van, minden van

Megérdemelt tapsokkal kísérve  zúgott végig az operett a Körösökön.

Házigazda dr. Dezső István nyugalmazott állatorvos

Van, akinek a CNC marás nem jön be. Van, aki se főzni nem tudja, de elviselni se a bolognai spagettit. Egyesek arachnophobia-ban szenvednek: ez azt jelenti, hogy rettegnek a pókoktól.

Nos, van, aki az operettslágerekkel van hasonlóképp.

Rendben: Sorok Íróját nem kapja el a sikítófrász, ha egy nyolclábú operettkar mereszti rá a szemeit a fürdőkádból, de, well, HM… Nem barátja az operettnek.  Meghajol Benkóczy József nagysága előtt, nem semmi, amit Oszvald Marika teljesít egy-egy este, de a kapcsolata ennyiben ki is merül.

Sorok Írója Steinkohl Erika és Bozsó József operett estjét éppen ezért megfigyeléssel töltötte. És meglepő: de teljes mértékben élvezte is. A Köszönjük, Magyarország! program lám, lefedte még ezt is: operettet kapott Szarvas, és tényleg, csak úgy zengett a Körös. És MEGFIGYELÉSEINK ALAPJÁN AZ ÉRTŐ KÖZÖNSÉG 5-ből 5 pontot adott a párosnak, akik TÈNYLEG (ezt még a magunkfajta hülye is lássa’) mindent megtett a fején pörgésen kívül azért, hogy aki imádja a műfajt, az egy kellemes estét tölthessen el.

Ami fontos: a két művész NAGYBETŰS művész, akik a maguk választotta műfajban tekerték magasra a hangerőt, és tették oda a lécet, amit nagyon kevesek képesek megugrani. Fontos tanusága az estének: ne írjunk le semmit annak alapján, amit gondolunk – az sose vezet jóra. Ez az este páratlan és nagyon szép este volt – és ezt a Sorok Írója köszöni, valamint meg is hajol.

Ami pedig plusz okulás: a Szarvasi Vízi Színháznak még ez is jól áll. Ha két tapasztalt művész majd’ teltház előtt kiáll, és állja a tapsot.

És amíg taps van, nincsen semmi baj.

AZs

 

Fotó: Kepenyes Balázs