A nagy találkozás: zenés este a musical és a swing jegyében

Szerencsére színes, és nem egy haknira felhúzott, zenés estét üdvözölhettünk Horváth Margit és Gulyás Attila közös estjén.


A megszokás rettentő lehet egy művésznél: 87.jére nekiállni ugyanannak a dalnak, berúgni a pojácamérőt, és elnyomni a Stuxot mondjuk… nem tudjuk, nyilván sose tapasztaltunk hasonlót, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy mondjuk egy La Manchának egy este ne támadjon rosszkedve arra (hiszen késett is, lefröcskölte a TAXI, feleségével sem mennek jól a dolgok), szóval hogy mindennek a fényében a hülye lándzsát legszívesebben a közönségbe vágná bele, ezt nektek, nem Dulcineát.

Az est házigazdája: Darida György vállalkozó nevében felesége Kepenyes-Darida Bea

A nagy találkozás címre keresztelt előadásban ennek szerencsére nyoma sem volt.


Horváth Margit 1983-tól a Békés Megyei Jókai Színház tagja volt, 1994-től pedig a Hevesi Sándor Színházban játszott Zalaegerszegen. 1999-től a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagja. 2016-ban a Lipót-díjat nyerte el, 2017-ben városi Nívó díjat kapott. A dalai kiválasztása, a játéka és a hangja alapján mindez teljesen megérdemelt – Edith Piafként nem veréb, inkább vad pipacs a színpadon, csupa pompa és kellem. Megérdemelt tapsokat tehetett zsebre az est során.

Gulyás Attila Mezőberényben töltötte gyermekkorát, itt járt iskolába is, később bőrtárgy-készítőnek tanult. Az érettségi vizsgát követően felvételt nyert a békéscsabai Jókai Színház színiiskolájába, amit sikeresen elvégzett. Ezután a Jókai Színház tagja lett, egyidejűleg egyetemi tanulmányokat folytatott vallásbölcseleti szakon, levelező tagozaton. 2020-tól a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának művésze – és ő az, aki ezen az estén talán mélyebben nyúlt a dalkalapba, van itt swing, James Brown, az Ismerős Arcok kellettek, mint egy falat kenyér, viszont Gulyásban az a jó, hogy mindeközben nem változik James Brownná, pláne Ismerős Arcokká nem, meg sem próbálja. Tök oké. A Michael Buble dalért pláne jár a ceruzás ötös, pirossal beírva.

Ezen az estén mindenki megkaphatta a magáét. Egy óra, komoly tapsokkal díszített előadás a végeredmény, két kitűnő művésszel a színpadon.

Megérte.

AZs

Fotó: Kepenyes Balázs