Száz vágy muzsikált az éjben – Gregor Bernadett megmutatta, miféle fájdalom lehet egy dalban

Már csak azért a bizonyos duettért megérte eljönni a Vízi Színházba azon az estén.

Az est házigazdája: dr. Szilvássy Orsolya főiskolai docens

Műsorváltozás: senki sem szereti ezt a szót, mert azt jelzi, amire készültünk, az elmarad, helyette pedig lesz VALAMI, amiről dunsztunk nincs, amire esetleg kíváncsiak sem vagyunk, egyébként is, menjen mindenki a fityfenébe, mi nem ezt a lovat akartuk.

Aztán kiderült: Gregor Bernadett, Xantus Barbara, Király M. Alexandra és Lévai Attila közös estjét, aki kihagyta, az szívhatja a fogát, mert egy kellemes, közvetlen és jó tempójú „hakniról” maradt le.

A hakni szónak itt nem a pocsék a szinonimája – messze nem az. A hakni szó annyit tesz: „szórakoztató műsorsorozat; ismert énekesek, színészek, előadók fellépése egyazon napon több egymáshoz közeli vidéki helyszínen oly módon, hogy rövid (félórányi) szereplés után gyorsan a másik helyszínre autóznak, ahol ugyanazt a műsort fél-egy órával később adják elő.”

A hakni itt nem félvállról való vállalást jelent. Be kellett ugrani egy estére, mert történt valami a színfalak mögött – és a fent említett művészek beugrottak, énekeltek, és egy olyan 50 perces showval vitték tapsba a nézőteret, hogy öröm volt hallani. Ha volt az estének házigazdája, akkor az Xantus Barbara: konferált és énekelt, átkötött és kissráccal kokettált játékosan és örömtelin – egy percre sem volt apáca, ha élhetünk ezzel a kis hülye adalékpoénnal. A Jókai Színház két művésze, Király M. Alexandra és Lévai Attila összeszokott párosként hozták magukkal a frenetikát – a Bagossy Brothers feldolgozás színészpárosra hangolva egészen egyedi élményt nyújtott, s bár Lévaiból sose lesz egy Dean Martin, azért az a kis swingbetét nagyon is ott volt a szeren.

És akkor Gregor Bernadett.

A művésznő Karády Katalin dalokkal kezdett – olyan alázattal és mélységgel, amire csak a legnagyobbak képesek. Persze sose írtuk volna le, hogy a „legnagyobbak”, ha nincs AZ a duett… nos, ami a síron túlról szólt, hiszen Gregor édesapjával, Gregor Józseffel énekelte, aki már 15 éve nincs köztünk. Libabőrös élmény volt, nem vitás – Gregor József még felvételről is A GREGOR JÓZSEF, a lánya pedig annyi fájdalommal válaszolgatott neki, ami alig fér meg egyetlen dalban.

Váratlan, de szép este volt ez is a Szarvasi Vízi Színházban – a plusz egy Azért vannak a jóbarátok pedig nyilván nem véletlenül csendült fel a visszataps után a színpadon.

AZs

Fotó: Kepenyes Balázs