Sadie maga a zene!

A Vízi Színházban 2020-ban az utolsó ingyenes előadást láthatták az érdeklődők, ahol kedden este a Døppelgänger nagyon sikeres koncertet adott. A színpadra már felépítették a szerdai előadás gyönyörű díszletét, amelyben Sadie-ék játszhattak, mintegy ódon keret, amit a fiatal együttes megtöltött élettel. A koncertet Dr. Melis János címzetes főjegyző nyitotta meg, akinek hasonló korú gyermekei vannak, barátként szólt, arról, hogy a Sadie szülei nem voltak könnyű helyzetben, amikor elengedték lányukat Cardiffba, de Sadei tehetséges szárnybontogatására nem volt másik út. Elmondta, hisz abban, hogy Sadie előtt nagy jövő áll, már kibontotta szárnyait, csak engedni kell szállni.

Mulholland Sadie szarvasi lány, aki Cardiffban, az University of South Wales-en harmadik évét kezdi meg szeptemberben. Érezni, látni, hogy színpadra született, teljes lényével él a színpadon, minden porcikájával zenél, az ének mellett zenét szerez, szöveget ír, szervez, mert mindezt tanulja. Társai éppen olyan képzett zenészek, hiszen együtt tanulnak, három gitár és egy dob. Mindannyian megdolgoztak a sikerért. Sadien kívül a tagok: Mia Duckworth, Tom Purves, Josh Cocksedge, Corey Davies.

A Døppelgänger szó alteregót, hasonmást jelent. A zenekar alakulásáról Sadie mesélt a színpadon. Az egyik órájukon a tanáruktól azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy James Bond főcímdalt, amihez kaptak egy szót, amit fel kellett hozzá használni. Ez a szó Døppelgänger azaz hasonmás volt. Ebből született egy szerzemény, amit megszerettek. Számukra a hasonmás az, hogy mindenkiben van egy angyal és egy démon, akik egymás hasonmásai, csak az egyik jót, a másik rosszat képvisel. Örök harcban állnak egymással. Erről szól a dal is. Ez is elhangzott a koncerten.

Sadie-t, amikor először hallottam énekelni elámultam, mert annyira önfeledten, szinte csak magának énekelt, és mégis, lelépett a színpadról és körbement az Árpád dísztermében, a közönség közé. Hihetetlenül ösztönösen, nyugodtan és csodálatos hangon énekelt. Áradt minden mozdulatából a zene, egyszerűen nem lehet máshová nézni vonzott, mint a mágnes, egyben feltölt, mert szétárad a zene a hallgatóban is. Egyszerű, kedves, elegáns, van tartása, ösztönös, hihetetlen jó hanggal, jó előadókészséggel varázsolt el.

 Azóta eltelt néhány év, nagyon vártam Sadie Vízi Színházi fellépését. Nem csalódtam. Nagyon sokan voltak kíváncsiak rá és egy varázslatos estével lepett meg minket. Határozottabb lett, már tudja, mit akar, és halad a céljai felé. Előadó készsége ma is ugyanaz a szuggesztív, magával ragadó. Tehetségéhez nem férhet kétség. Árad belőle a zene, Sadie maga a zene, a közönség pedig boldog mosollyal hallgatja, ámulva nézi.

 Műsoruk zömmel angol szövegű volt, több saját szerzeménnyel, amit Sadie lefordított és egy kétoldalas, szép kivitelű lapon megkaptuk minden dal rövid tartalmát, de főleg a dalok érzésvilága szerepelt a pár sorban. Volt egy magyar népdal, amit Freddie Mercury is énekelt, amikor Budapesten koncertezett a Queen, ez a Tavaszi szél… Sadie is gyönyörűen énekelte, majd két Queen dalt is, de nagypapája kedvéért a The Animals A felkelő nap házát is hallhattuk, új hangszerelésben. A másfél órás koncert ráadás nélkül nem is érhetett véget.

Úgy gondolom Sadie képes a világot meghódítani! Remélem így lesz. Abban is biztos vagyok, hogy akkor is ugyanilyen szerény, kedves lány marad, mert ez is Sadie lényéből fakad. Sadie, kívánom, hogy teljesüljenek álmaid, váltsd valóra őket! Szállj!!!

 

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.