A szépség és a szeretet a színpadon

Vasárnap este Babák Mihály Szarvas Város polgármestere köszöntötte a közönséget, és az utolsó tematikus este vendégeit, a vasutasokat. Azért őket utoljára, mert az abc szerint a v betű az abc végén van. Tehát utoljára hangzott el az alcím, Köszönjük Magyarország! Köszönjük vasutasok!

 

A vasutasok tiszteletére nyolc órától Szojka Zoltán és zenekara játszott, majd Németh Gabriella Burlesque című estjét láthatta a közönség.

 

A Burlesque, „a Sing, a Moulin Rouge és a Burlesque című filmek utánérzése, mindez együtt és mégsem az. Zenés fantázia popdalokra hangolva, melyek a szerelem szárnyán röpítenek minket Londonba, ahol a történet játszódik.” – olvasható a szinopszisban. Németh Gabriella írta és rendezte a történetet, amelyben Coco a Burlesque nevű mulató tulajdonosa elveszíti mindenét, de rádöbben arra is, hogy mindaz, ami hiányzott életéből, mindvégig ott volt, de nem vette észre. Az érzékenyen megírt, különleges történet a mulató lakóit is megszólaltatja –, Juliet a Rómeó és Júlia monológot, Irina Csehov három nővérének monológját, mondja. Coco, Juliet, Irina, Helén szerepében Németh Gabriella, a Testőr Balázs Csongor, Zsöpi Kovács Zoltán.

 

Németh Gabriella ebben az évben is nagyon érdekes, izgalmas estet készített. Ezúttal felolvasó est keretében vitték színpadra a darabot, de Szarvason nagy hagyománya van a felolvasószínháznak, amit a közönség nagyon szeret, hiszen a Cervinusban havonta van ilyen. A dalok és a Júlia monológ angol nyelven hangzott el, ami szintén nem véletlen, hiszen Gabi Angliában is tanulta a színészmesterséget. Az tény, hogy aki nem ismerte a dalok szövegét, az csak a testbeszédre, a mimikára hagyatkozhatott, és gyanítom a közönség többsége így volt. Egyrészt sajnálom, hogy a nagyszerűen megírt történet, aminek nagyon fontos mondanivalója volt, nem bontakozott ki teljesen, másrészt megértem Németh Gabriellát, hogy számára az eredeti angol szöveg fontos, hogy szerette volna megmutatni a közönségnek. Nagyon szuggesztív előadást láttunk! Annak ellenére, hogy a dalok kevésbé ismertek, a monológok szövege sokat mondott. De a drámák, a dalok hangulatát, érzését, Németh Gabriella játéka erősíteni tudta.

 

A nagyszerű Balázs Csongor jelenléte fontos volt a színpadon, ahogyan Szojka Cinthia narrátor szerepe is.

 

A közönség is értékelte az előadást, mert a végén nagyon nagy tapsot kaptak a közönségtől a színészek és a zenekar.

 

Az alkotók, a zenekar: zongora Kovács Zoltán, aki a zenei vezető is volt, hegedű Kecskeméti Laura, szaxofon Hajnal Alexandra, gitár Lólé Tamás, dob Hajgató Simon. Súgó, rendezőasszisztens Pápai Annamária. Dramaturg, rendező Németh Gabriella.

 

Szép este volt Gabi!

 

 

                                                                                          Galambos Edit

Foto: Vízi Színház