Időradír

Szerda eset Bíró Eszter Időradír című interaktív műsorán vehettek részt a gyermekek a Vízi Színházban. A mese története a pontos időt mutató óra négy darabra hullik, és meg kell keresni a darabokat, amihez Eszter a gyerekek segítségét kérte. A koncert végére összeáll az óra. Bíró Eszter Szarvast, a színpad mögötti szökőkutat is beleszőtte meséjébe.

A gyerekek egy része élvezte az előadást, segítettek megkeresni az óra darabjait, egy kisebb része azonban a színpad előtti szaladgálásban lelte örömét, ők nemigen figyeltek arra mi is folyik a színpadon, a legutolsó dalig, amikor Bíró Eszter őket is bevonta a dalba, ahol ugrálni kellett.

 

Egy ilyen hatalmas térben egy gyermekkoncert kétesélyes, mert ezek az interaktív előadások kisebb csoportokban működnek igazán. A gyerek szabadságvágya, mozgásigénye érthető és hiába nagyon érdekes a műsor, jó az előadó, nem köthet le mindenkit. Két-három gyerek elkezd a színpad előtt játszani, a többi megy utánuk. A nézők nagyobb része azonban segített Eszternek, megtalálni az óra darabjait.

 

Bíró Eszter és csapata – Födő Sándor – ütőhangszerek, harmonika; Csókás Zsolt – gitárok; Cserta Balázs – fúvós hangszerek (szoprán szaxofon, duda, furulyák, tárogató, klarinét), Ifj. Tóth István – basszusgitár. – nagyon jó volt, a gyerekek pedig csupán gyerekek voltak, örültek annak, hogy egymás között lehettek, játszhattak, ez a gyermekelőadások varázsa.

 

 

                                                                                          Galambos Edit

Foto: Vízi Színház