Lili és Lali Meseországban

A történet egyszerű: Lalira (Árvavölgyi Patrik) édesanyja (Csiffáry Zsuzsanna) rábízza húgát, Lilit (Gulyás-Dobó Szofi), hogy vigyázzon rá. A kislányt az erdő csodavilágában „elrabolják” az őslakosok (Ágoston Dia, Bereczki Karina, Fazekas Döniz, Lehoczki Orsolya), de csak azért, hogy a királynőjük legyen, mert Lili még hisz a mesékben. Az őslakosok tánccal tartják a kapcsolatot egymással. Lali a testvére keresésére indul, mert nagyon aggódik Liliért. A keresésben segítségére van Nájá (Liszi Melinda) és Zú (Nagy Róbert), akik szeretettel, gondoskodással segítik a kisfiút. A keresés közben megelevenednek az erdő különleges lakói. Hámá és Drüász (Fehér Ádám és Kassai Benjámin kínai rúdon kápráztatták el Lalit Náját és Zút, de a közönséget is. Níma (Szlavkovszki Zsolt) handstandon mutatta meg különleges erejét. Ari és Ikka (Takács Noémi és Lakatos Zsuzsanna) légies karikaszámmal varázsolt el mindenkit. Mína, a lepkelány (Gábor Anita) nagyon szép hangjával bűvölt.

Varázslatos mese, nagyon szép látványvilág, kedves, aranyos szereplők a színpadon. Liszi Melinda és Nagy Róbert nagyon pozitív, segítőkész, gondoskodó, szeretetreméltó Nájá és Zú. Ők magyarázzák Lalinak Meseország titkait, és közben nagyon szépen énekelnek. Árvavölgyi Patrik már rutinos gyermekszereplőként remekül, magabiztosan alakította Lalit. Gulyás-Dobó Szofi debütált a Vízi Színház színpadán, remekül, tündérien játszotta el Lili szerepét. A pici lánynak az őslakosok között szélsebesen kellett mozognia, de kifogástalanul lépést tartott a táncos lányokkal. A szöveges jeleneteket is ügyesen oldotta meg Szofi. A színészek, a gyermekszereplők, a táncosok, az artisták lélegzetelállító számai, a látvány, Nájá és Zú maszkja, minden művész arc- és testfestése nagyon emlékezetes, újszerű előadást hozott létre.

Az egyszerű, de szép, elegáns díszlet Szlávik Ágnes munkája. A különleges jelmezeket és maszkokat Csiffáry Zsuzsanna tervezte. A smink (arc- és testfestés) Csiffáry Zsuzsanna és Szlávik Ágnes alkotása. (Remélhetőleg sok fotó készült, mert érdemes megörökíteni.) A koreográfiát Bereczki Karina, Fosztó András és Vincze Tünde álmodta meg.

Felnőttként nagyon jó volt elmerülni a színes világban, mert nem hagyományos mesét láttunk, hanem egy komplex, mozgalmas, látványos, szövegében még tanulságokat is tartalmazó előadásban volt része a közönségnek. Nem véletlen a teltház, a látvány a felső sorokból is élvezhető lehetett. Jövőre, egy új történettel, új előadással, jó lenne találkozni…

 

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

 

 

http://www.newjsag.hu/2019/08/10/tombolo-siker-a-monte-cristo-grofja/