A Csillagfiú története várja a szarvasi családokat

A Csillagfiú története várja a szarvasi családokat

Igazi családi programot kínál a Szarvasi Vízi Színházban a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata, amelynek tagjai Oscar Wilde A Csillagfiú című művét viszik színre Kálló Béla rendezésében, augusztus 3-án este fél 9-kor.

A szöveget Oláh Tamás alkalmazta színpadra, és az ő nevéhez fűződik a dalszövegek megírása is. Az előadás zenéjét Bakos Árpád szerezte, a jelmezek Pešić Aleksandra munkáját dicsérik, a koreográfiák pedig Varga Krisztinának köszönhetők.

Wilde meséjének főhőse egy csodálatos szépségű kisfiú, aki kedvező külsejét kihasználva gonoszkodik a Föld minden teremtményével. Végül megbántja és elkergeti még a saját édesanyját is, és ekkor csúffá változik az arca. Tíz éven át bolyong, hogy fellelje elveszett szülőjét, és bocsánatot kérhessen tőle.

„Tévesen hiszik, hogy a jellem kifejeződik az arcban. A bűn néha beássa magát az arcvonásokba és a változatos arcjátékba, de ez minden. Az arc voltaképpen csak álarc, amelyet a természet azért adott nekünk, hogy jellemünket alája rejthessük.” – mondta Oscar Wilde saját művéről.

A darab kisfiú hőse nagy utat jár be, míg – átkon, varázslaton, nehéz próbákon keresztül – megérti: a külső szépség lélek nélkül nem ér semmit. Az út végére megtanulja, mi a különbség valóság és látszat, igazi szeretet és álságos kedveskedés, ember és tükörképe között.

Fotó:  Jó Reggelt Vajdaság