Megkezdődött az idei évad a Szarvasi Vízi Színházban

Teltházzal, újdonságokkal és tűzijátékkal indult a 2016-os évad a Szarvasi Vízi Színházban, június 17-én. A Békéscsabán is nagy sikerrel futó Légy jó mindhalálig című darab jelelt-narrált előadását tekinthette meg a színházszerető közönség.

Az évadnyitó előadás előtt Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri biztos a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett Szarvasi Vízi Színház megálodója, Babák Mihály Szarvas város polgármestere és Csasztvan András a Cervinus Teátrum direktora köszöntötte a nagyérdeműt.

Fekete Péter igazgató elmondta, ebben az évadban több újdonsággal is szolgál a színház, hiszen az eddig bérelt színpadfedést most sajátra cserélték, illetve a nézőtér is megújult. Kiemelte, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is minden estére kínál a teátrum programot, így augusztus 30-ig több, mint 70 különböző előadás, verses-zenés est várja a helyieket és az idelátogatókat.

Az est további meglepetése volt, hogy minden sorban egy-egy szék alatt ajándékot helyeztek el annak okán, hogy idén 5 éves a Teátrum Nyári Fesztivál.

Babák Mihály polgármester további újdonságként a vízi szökőkutat említette, valamint a bejárat két oldalán elhelyezkedő, Párkány Raab Péter szobrászművész keze munkáját dicsérő szoborpárt, egy reneszánsz öltözetű női és férfialakot, melyet hivatalosan a megnyitó napján avattak fel.

Csasztvan András a Cervinus Teátrum direktora elmondta, a Cervinus fesztivál idén július 14-e és 25-e között várja közönségét. Kiemelte, igyekeztek olyan programot összeállítani, melyben mindenki megtalálhatja a kedvére való előadást.

Majd felcsendültek a Légy jó mindhalálig musical ismerős dallamai és megkezdődött az előadás. A színház évek óta igyekszik siket-és nagyothalló, valamint gyengénlátó barátainak is elérhetővé tenni előadásait, így Komáromi Anett a Békéscsabai Jókai Színház színművésze narrálásával, valamint Vörös Zsolt jeltolmács  segítségével jelelt-narrált előadást láthatott a nagyérdemű.

A darab Szarvason is óriási sikert aratott, melynek fináléjaként tűzijátékkal zárult az idei évad első estje.