Előadások, filmek, versek a víz fölött

A csodálatos szabadtéri színház, amely a Holt-Körös partján épült fel 2011-ben, fantasztikus hangulatú, s a vízbe nyúló színpadon bemutatott produkciókat csaknem ezer ember tekintheti meg nap mint nap a nyár folyamán. A korábban kialakított hagyományoknak megfelelően idén is minden nap lesz valamilyen program: a belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon ingyenes előadásokat láthatnak a nézők.

Már a legelső évadtól kezdődően sikerrel fut például a Vers a víz fölött sorozat, amelyet természetesen folytatni fognak, sőt kiegészítik egy újabb vonallal, a Film a víz fölött projekttel, ahol a magyar mozi ünnepelt színészeivel találkozhat a közönség.

Idén nyáron többek között olyan előadások lesznek láthatók, mint a Boing, boing, a Hello Dolly, A vörös bestia, az Álmos legendája, A gyöngyhajú lány balladája, a Vesztegzár a Grand Hotelben, a Monte Cristo grófja és a Charlie nénje.

A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. öt éve üzemelteti a szabadtéri színházat, s a jubileumi évadra tekintettel a koncepció kialakításánál arra törekedtek, hogy szinte minden műfaj teret kapjon: operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese és cirkuszművészet.

Ebben az évadban is sor kerül a Magyar teátrum nyári fesztiválra, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal.

Most is számíthatunk akadálymentesített előadásokra a Szarvasi Vízi Színházban. A Légy jó mindhalálig és az Egerek című darabokat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszák, és egy verses estet színházi jeltolmács segítségével igyekeznek a hallássérültek számára is közösségi élménnyé tenni.

Forrás: MTI

 

Teret kap a Halló(k), itt vagyunk! fesztivál is, ahol siketek és nagyothallók, valamint a Jókai Színház Színitanházának hallgatói közösen viszik színre a Rómeó és Júlia című Shakespeare-klasszikust. Az első gipsy musical, a Somnakaj műsorra tűzésével pedig a cigány nemzetiség gazdag kultúrájának, tehetségének, érzékenységének bemutatását célozták meg.

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 15-étől 24-éig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Szigorúan tilos című szlovák színmű, a Lili bárónő című operett, valamint a Gombóc Artúr, a nagy utazó című zenés meseutazás.

A tervek szerint az első előadás, a Légy jó mindhalálig június 17-én estére várható; az utolsó szintén zenés produkció lesz, a Monte Cristo grófja – augusztus 25-én.

A vízi színház honlapja folyamatosan bővül, érdemes tehát nyomon követni az egyre részletesebb kínálatot. A nyaralás részeként, de akár egyalkalmas kikapcsolódásként is felejthetetlen élményt nyújtanak a víz különös fényeivel kiegészülő, nyáréjszakai előadások.