Miénk a nyár!

Négy éve bizakodva indítottuk el a Szarvasi Vízi Színházat. Mára elmondható, hogy magáénak vallhatja a szarvasi közönség a színházat. Hétről hétre teltházas előadások, és színvonalas irodalmi és zenés estek szórakoztatják a nagyérdeműt.

Kép

Június 14-én este Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója megnyitotta a nyarat. Rövid, néma megemlékezéssel kezdődött az este a május végén elhunyt Magyar Teátrum ügyvezetőjének, Józsa Mihály emlékére. Az este elején a Vízi Színház szinte állandó fellépője Huzella Péter, Kossuth-díjas művész kápráztatta el a közönséget a Kisherceg egyik dalával.

Kép

Babák Mihály, Szarvas város polgármesterének köszöntője után bemutatták az est díszvendégét, Szörényi Leventét. Különleges az ő jelenléte, hiszen nyáron két előadás köthető a nevéhez. Így az István, a király című rockoperából volt hallható egy dal Spegler Anna és Presits Tamás előadásában, és Gulyás Attila a …Tied a világ! című musicalből adott ízelítőt, melynek bemutatója június 20-án lesz a budapesti Játékszínben, Szarvason július 25-26-án lesz látható.

Kép

Kép

Harmadik alkalommal indítottuk útjára a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, mely a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak előadásaiból látható és a társadalmi zsűri az évad végén díjazza őket egy díjátadó keretében a legjobbakat. Az előző évekhez képest 10 előadás látható; többek között a Bartók Kamaraszínház, Gárdonyi Géza Színház, a Magyar Cirkusz és Varieté, a budapesti Cinka Panna Cigány Színház, a Pécsi Balett, a Gózon Gyula Kamaraszínház, a Kecskeméti Katona József Színház előadása. Elsőként a tavalyi legjobb előadás díját nyerő budapesti Turay Ida Színház hozta el a Sugar című előadást. Ebből a címből bár sok nem sejthető, az alcím már annál inkább, hiszen a Van, aki forrón szereti film sokak számára híres. 

Kép

Kép

A történet adott: két zenészt elkezd üldözni egy banda, ezért Joe és Jerry ruhát vált, női ruhát. Mit nem ad a jó szerencse, egy lányzenekar épp nagybőgőst és szaxofonost keres. Így álruhába bújnak, felszállnak a Floridába tartó vonatra és megpróbálnak beilleszkedni.

Kép

A kezdeti nehézségek után (hangszínváltás, harisnya, magassarkú) egyre jobban érzik magukat és ráadásul mindketten ugyanazt a nőt szemelik ki maguknak, Virág személyében. Virág  (a zenekar tagja szintén) már sokszor megégette magát szerelmi ügyekben, így elhatározta soha többé nem szeret bele zenész fiúba. 

Kép

Addig-addig legyeskedik körülötte Joe, hogy a végén minden happy-enddel zárul. Ám a történet nem is ennyire egyszerű. Időközben felbukkan a Jászai-díjas Mikó István személyében egy dúsgazdag úriember, aki elkezd udvarolni Jerry-nek. Jerry, aki női ruhába öltözött férfi, igencsak kérkedve fogadja az udvarlást. Sok-sok helyzetkomikum és vidám dalok ötvözték az egész előadást. 

Kép

Kép

 

Ha kedvet kaptak ellátogatni a Vízi Színházba, tegyék bátran. Várjuk Önöket az ingyenes Vers a víz fölött programsorozatunk minden előadására, a gyermekelőadásokra, és a nagyszínházi produkciókra is egészen augusztus 19-éig. Egyet ígérhetek, mi itt leszünk!