Megnyitotta kapuit a Szarvasi Vízi Színház

A negyedik évadot Huzella Péter a Kisherceg betétdalával indította, amely a barátságról szól. A dal után Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, Huzella Péter kezdi a nyári évadot a Vízi Színházban és Huzella Péter fogja be is fejezni Zalán Tibor születésnapi estjén augusztus 27-én.

De addig még hatvan körüli előadás vár a nézőkre. Folytatni fogják a három éve elkezdetteket a negyedik évadban is. Lesznek ingyenes előadások a hétköznapi estéken, folytatódik a III. Magyar Teátrum Fesztivál. Fekete Péter megköszönte a közönségnek, hogy itt voltak az elmúlt években, itt vannak most is, és remélhetőleg ezt a nyarat is a színházzal töltik. Majd Babák Mihályt Szarvas város polgármesterét hívta színpadra, akivel megemlékeztek Józsa Mihályról, a Magyar Teátrumi Társaság ügyvezető igazgatójáról, a Magyar Teátrum újság főszerkesztőjéről, a tanárról, az előadóművészről, aki hosszantartó betegség után már a mennybéli társulatban játszik. Józsa Mihályról akit mindenki csak „Józsamisinek”, vagy egy egyszerűen Misinek hívott. Nem is lehetett máskép, mert a derű nem csak arcáról, hanem szeméből, egész lényéből sugárzott. Hozzá tartozott a Vízi Színházhoz. A gálák ceremónia mestere, a fesztivál előadások házigazdája volt, orgánuma mindig betöltötte a teret, derűje átragadt a közönségre. „Nagy vesztesség számunkra” –mondta Babák Mihály, majd intett a Szarvasi Vízi Színház mennybéli zenekarának és kérte csendüljenek fel a harangok Józsa Mihály tiszteletére. A közönség felállva fejezte ki tiszteletét Józsa Mihály előtt.

 

Az este következő részében Presits Tamás a Bolza bástyáról énekelte István király dalát, majd felcsendül a Réthy bástyán Réka hangja is. Oly távol vagy tőlem, mégis közel… A dal után Fekete Péter kérte Seregi Zoltánt, hogy kísérje színpadra az este díszvendégét Szörényi Leventét. Az apropó, hogy a Vízi Színház színpadán nem csak az István a király című rokopera kerül bemutatásra, hanem a most készülő Tied a világ! című darab is, amely az Illés együttes dalaira épül. Szörényi Levente egy gongütéssel indította el a negyedik évadot a Szarvasi Vízi Színház színpadán. A nyitógála végén Gulyás Attilla énekelte el a Tied a világ című dalt.

Az este második részében a Budapesti Turay Ida Színház Sugar című darabját mutatták be, amely a Van, aki forrón szereti című filmből írt zenés darab. Ezzel nyitott a III. Magyar Teátrumi Fesztivál.

Galambos Edit