A pillanat varázsa, varázslatos pillanatok

2014. április 5.-én 17 órakor „A pillanat varázsa, varázslatos pillanatok” címmel Szarvason, a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében nyílik kiállítás Babák Zoltán színházi fotóiból. A fotók elsősorban a Vízi Színház előadásain készültek, de a kiállításon megjelenik a 10 éves Cervinus Teátrum színházi előadásain készült pillanatfelvételek is.

Gubik Petra, Gulyás Attila – Monte Cristo grófja

Láthatóak lesznek a Vízi Színház színpadán előadott szuperprodukciók pillanatai elsősorban a Békéscsabai Jókai Színház előadásaiból, de lesznek képek a Színitanház fiataljai által előadott „Lovak” című Bartus Gyula által írt darab képeiből is, ami 2014 nyarán újra látható lesz, igaz más szereposztással.

Farkas Sándor, Gábor Anita – Lovak

A hétköznapi esték hangulatát a Jókai Színház fiatal művészeinek egy zenés előadása és Lapis Erika Edith Piaf estjén készült képek idézik fel.

Lapis Erika – Kabaré

A Cervinus Teátrum a Vízi Színház színpadán több előadással szerepelt, mert minden nyáron két hét a Cervinus Fesztiválé. Ezeknek az előadásoknak a képeit is megőrizték a fényképfelvételek. Ezen kívül láthatóak lesznek a Cervinus Teátrum színpadán színre vitt előadások fotón őrzött pillanatai is.

Rubold Ödön, Dósa Zsuzsa – Hazárdkeringő

De, hogy a Vízi Színház sokszínűségét megmutassuk pár kép erejéig a tánc is szerepet kap, hogy felidézhessük varázslatos pillanatait. Az ExperiDance, és az Egri GG Táncszínház fergeteges előadásaiból, valamint a Cervinus Teátrum táncelőadásán készült pillanatképek szintén felkerülnek a múzeum dísztermének falára.

Ludas Matyi – ExperiDance

Katkó Ferenc, Kovács Edit – Kabaré

a kiállítás apropóját adja, az több ok is lehetne. Szarvason a Vízi Színház három hónap múlva nyitja meg kapuit. Már olvasni lehet a negyedik évad előzetes, grandiózus terveiről. A Cervinus Teátrum 10 éves és szintén „nagy dobásra” készül a nyáron. Addig is kérem, nézzék meg a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban az elmúlt két évben látott előadásokról Babák Zoltán készítette varázslatos pillanatokat, a pillanat varázsát, amit nem szakértő szem, csak egy színházat szerető néző válogatott, remélem az Önök megelégedésére. A kiállítás május 18.-ig látogatható a múzeum nyitvatartási idejében.

                                                                                                          Galambos Edit