PAVILON Retro Élőshow

Mikor:
2021.08.15. @ 20:30
2021-08-15T20:30:00+02:00
2021-08-15T20:45:00+02:00
PAVILON Retro Élőshow

PAVILON Retro Élőshow
Házigazda: Bődi János, Szarvas Város Barátainak Köre elnöke

„Szarvas Város Barátainak Köre” egyesület a Szarvasi Hobo Zenekar megalakulásának 45. évfordulója alkalmából “PAVILON Retro Élőshow” címmel nyilvános koncertet szervez az idén 10 éves Szarvasi Vízi Színházban, 2021. augusztus 15-én (vasárnap) 20:30 órai kezdettel.
A koncertre a belépés díjtalan!

A zenekar története:
Peres Mihály, a zenekar megalakítója Budapesten egy helyen katonáskodott Kécskei Imrével (Imi) és Aszódi Alajossal (Maszek) 1975 végéig.
1976 elején megalakították a HOBO nevű “beat” zenekart. Ekkor csatlakozott még hozzájuk Komár János (Jansi), Lapis Pál (Patya), és Kovács Pál (Bedü), akik éppen akkoriban váltak ki előző zenekarukból.
A zenekar a nevét a Fresh Meat „HOBO” című száma alapján kapta, mely szám a zenekar szignálja lett. Ez a zeneszám is a többi legfrissebb zenének számító dalok között akkoriban egy Amerikából szerzett magnószalagról származott, melyen a Smokie, a Credence Cleerwater Revival számain kívül a Uriah Heep, valamint a Deep Purple, továbbá a Black Blood legfrissebb slágerei voltak, melyekből alakult ki a zenekar friss repertoárja.
A koncerten is szinte kizárólag ezekből a zenei csemegékből kerül előadásra egy válogatás, természetesen „élőben”!
A zenekarhoz később csatlakozott Plenter Béla , aki Szarvasra nősült, valamint Abonyi Zoltán. Időnként Liska János is fellépett a zenekarral, aki már az általános Iskolában is egy osztályba járt Peres Misivel és Komár Jancsival.
A zenekar egyik érdekessége, hogy annak idején a zenekari tagok közül 5-en a Vasipari Szövetkezetben (akkor “Székely Művek”) dolgoztak. Zenéjükkel 1976-tól 1983-ig szórakoztatták a nagyérdemű ifjúságot a szarvasi Úttörőházban (Micsurin), Békésszentandráson a kultúrházban, nyaranta az Erzsébet-ligeti Pavilonban, az Árpád Szálló éttermében, dísztermében és Békés megye szerte egyéb más megyei szórakozóhelyeken.
A koncert fellépői közül négyen Szarvas Város Barátainak Köre egyesület tagjai, így megtiszteltetésnek veszik, hogy a baráti kör lehetőséget teremt a koncert létrehozására, melynek elnöke Bődi János felvállalta a koncert szervezését és oroszlánrészt vállal annak lebonyolításában a Víziszínház szakembereivel egyetemben.

Fellépők: A Szarvasi HOBO Zenekar eredeti (még élő) tagjai: Lapis Pál (Patya) – dob; Peres Mihály – basszusgitár, ének; Komár János (Jansi) – ének; Kovács Pál (Bedü) – ének, vokál, gitár; Aszódi Alajos (Maszek) – ének,vokál; Kécskei Imre (Imi) – ének,vokál;
Plenter Béla – ének,vokál, gitár, Abonyi Zoltán – (Bonya) billentyű, vokál.
Kísérőzenészek: („Peres Project”) Peresné Hadnagy Andrea – zongora, billentyűs hangszerek, vokál, Peres Mihály Gergő – szólógitár, vokál.
MEGHÍVOTT VENDÉG ELŐADÓ: Liska János – ének, aki sokszor lépett fel együtt a zenekarral.

https://drive.google.com/file/d/126RgPzZ4ZBt_TdzwycDeeyu7ghAA4AmI/view?usp=sharing