Kálmán Imre: Marica grófnő

Mikor:
2022.07.08. @ 20:30
2022-07-08T20:30:00+02:00
2022-07-08T20:45:00+02:00
Költség:
6000, 5500, 5000, 4500, 3500
Kálmán Imre: Marica grófnő

operett a Magyar Zenés Színház előadása

esőnap: július 11.

 

Egy Kolozsvárhoz közel fekvő birtoknak Marica grófnő a tulajdonosa. Gazdatisztje, a tönkrement Tasziló gróf. Marica egy szerelmi csalódást követően, feldúltan érkezik meg a birtokra. A grófnő már unja a társaságbeli férfiakat, mind csak a pénzét akarja. Hogy kérőit elriassza, kitalálja, hogy van egy Zsupán Kálmán nevű vőlegénye, aki történetesen gróf. Csakhogy tényleg létezik egy mulatságos figura, akit így hívnak. Kisvártatva meg is jelenik, és mindent összekavar. Mindeközben egy cigánylány megjósolja Maricának, hogy nemsokára gazdag, nemesi származású vőlegénye lesz. Marica így inkább a kastélyában marad, mert így nincs veszélynek kitéve.

Tasziló beleszeret Maricába, és ezt megírja egy barátjának. Marica a levél alapján rájön, hogy egy elszegényedett mágnás a gazdatisztje, ezért a társaság előtt hozományvadásznak nevezi. Majd persze felismeri, hogy Tasziló az ő érdekeit szolgálja, de ekkor már úgy tűnik, minden hiába.

Szerencsére Tasziló nagynénje, egy bájos öreg hercegnő is tudomást szerez a történtekről, és mindent helyrehoz. Marica és Tasziló boldog pár lesznek, eközben pedig Liza és Zsupán is szerelembe esnek.

 

Szereposztás:

Marica grófnő Vörös Edit
Török Péter Domoszlai Sándor
Zsupán báró Kovács Szilárd
Liza grófnő Simon Boglárka
Dragomir Bozsó József
Lotti Balázs Andrea
Cecilia Kállay Bori – Érdemes művész
Kudelka Kokas László
Alfréd inas Lénárt László
Manja Király Valéria

Közreműködik Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Vezényel: Farkas Pál

Koreográfus Kiss Krisztina

Rendezte Bozsó József