Hétszínvirág

Mikor:
2021.06.30. @ 19:30
2021-06-30T19:30:00+02:00
2021-06-30T19:45:00+02:00

 

 

 

Valentyin Ktajev motívumai nyomán: Hétszínvirág 

mesés táncjáték

Az előadás védettségi igazolvánnyal tekinthető meg.

Annuska hazafelé sétál a vásárolt perecekkel, nézegeti a cégtáblákat. Közben a pereceket megdézsmálja egy kutya. Annuska utána ered, de nem sikerül utolérnie, s közben ismeretlen helyre téved.

Egy férfival találkozik, ő a varázsló. Megesik a szíve Annuskán, s megajándékozza a varázslatos Hétszínvirággal. (Ez a varázsszó.) A varázsló eltűnik, Annuska pedig azt kívánja, hogy LEGYEN OTTHON A PERECEKKEL.

Annuska otthon van, felmászik a szekrény tetejére egy vázáért, hogy beletegye a virágot. Ám a polcon talál egy mesekönyvet, tele keleti mesével. Álmodozni kezd, képzeletében életre kel a keleti herceg és a különleges keleti madarak, ám közben véletlenül meglöki a vázát, amely a földre esik, s eltörik. Annuska azt kívánja, hogy A VÁZA LEGYEN ÚJRA EGÉSZ.
Az udvaron a gyerekek „északi-sarkosat” játszanak, de a kislányt nem veszik be a játékba, mire ő azt kívánja, hogy KERÜLJÖN AZ ÉSZAKI-SARKRA.

Hideg és jégtáblák az Északi-sarkon. A kislányt a Hókirály és a Hókirálynő fogadja – meg egy jegesmedve. A kislány megijed, s rettenetesen fázik, ezért azt kívánja, TÉRHESSEN VISSZA AZ UDVARBA. A fiúk gúnyolódnak rajta.

Annuska néhány kislányt vesz észre, akik különféle játékokkal játszanak (gyerekkocsival – benne baba, mackó, fabábu–Pinokkió –, aztán ugrókötéllel, gumival, szalaggal vagy labdával). Nem engedik, hogy Annuska velük játsszon, ezért azt kívánja, hogy a világon minden játék legyen az övé.

Erre a játékok minden oldalról özönleni kezdenek, mire Annuska azt kívánja, hogy AZ ÖSSZES JÁTÉK TŰNJÖN EL.

Annuska egy parkban sétál, s azon gondolkodik, mi legyen, amit utoljára kívánjon. Meglát egy mankós fiút, Vityát, aki nem tud vele játszani, mire Annuska azt kívánja, hogy A FIÚ LEGYEN EGÉSZSÉGES.

Szereplők:

Annuska / Babázó lány   Alina Tarnyenko,
Annuska / Babázó lány  Rudisch Boglárka
Kislány / Babázó lány  Alekszandra Tyeplih
Kislány / Babázó lány   Szalai Dóra
Fagylaltárus / Jégkirálynő / Pókember  Horváth Renáta
Kislány / Jégkirálynő / Balerina Szabó Barbara Szofia
Varázsló / Jégkirály / Aktatáskás férfi / Játék katona Vaszilij Nyemcsinov
Varázsló / Kutya / Játék katona  Füsi Zsolt
Felfedező fiú / Pinokkió / Mankós fiú  Bogdan Holomej
Mankós fiú / Pinokkió / Felfedező fiú   Andrej Potapov
Kutya / Aktatáskás férfi / Kozák  Vjacseszlav Jeremejev

Rendező–koreográfus: Alekszej Batrakov

Foglalkozásvezető: Németh Ervin

 

 

A jelenlegi szabályozás értelmében – a rendezvényeket nagykorú személyek csak érvényes védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával látogathatják! A jogszabály értelmében a rendezvény szervezője az igazolvány meglétét a belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia – függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye.

https://www.jegy.hu/articles/1098/covid-19-koronavirus-informaciok-es-az-esemenyek-latogatoira-vonatkozo-szabalyok